PARSELASYON-PLAN DEĞİŞİKLİĞİ-
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vergi Hukuku kapsamı nedir?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vergi Hukuku kapsamı nedir?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Kıyı sınır çizgisi içinde ruhsatsız olarak yapılan yapılar konusunda çoğu zaman 3621 Kıyı Kanunu ile 3194 sayılı İmar Kanununun uygulanacağı konusunda tereddütler meydana gelmektedir. Öncelikle, Kıyı kanununa muhalefet nedeniyle verilen para cezalarında görevli mahkeme istisnalar dışında idare mahkemelerdir. Nitekim Danıştay 14. Dairesinin 2011/10527 E. , 2011/312 K. Sayılı kararı da bu mahiyettedir. 3621 sayılı Kıyı…
İhale sonucu edinilen taşınmaza karşı önceki malike iadesine yönelik tapu iptal ve tescil davası açılamaz. Örnek olay; Yargıtay 1.Hukuk Dairesinin 2020/3262 E. , 2021/1940 K. Sayılı karında; “Taraflar arasında görülen davada; Davacı, çekişme konusu… Vakfından mukataalı 16337 ada 21 parsel sayılı taşınmazın kayıt maliki ….’a … Defterdarının kayyım tayin edildiğini, 10 yıllık kayyımla idare süresinin…
3194 sayılı İmar Kanununun 32. Maddesine göre yıkım kararı verilebileceği gibi 39. Maddesi uyarınca da yıkım kararı verilebilir. 32.madde uyarınca yıkım kararı; 3194 Sayılı İmar Kanununun 32. maddesinde; “Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı …” takdirde yapının yakılmasına karar verilir. Ancak…
2981 Sayılı Kanun’un “Tespit ve Değerlendirme İşleri” başlıklı 8. maddesinde; “İmar mevzuatına aykırı yapılarla gecekondular için tespit işlemlerinde; Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca hazırlanacak ve valilik veya belediyelerce bastırılacak standart form kullanılır. (Değişik fıkra: 22/05/1986 – 3290/2 md.) Bu tespit kapsamına, temel inşaatı tamamlanmış veya sömel betonları dökülmüş olmak kaydı ile hazine, belediye, il özel idarelerine…
3194 Sayılı İmar Kanununun “Yapı Ruhsatiyesi” başlıklı 21. maddesinde, bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için 26. maddede belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden yapı ruhsatiyesi alınmasının mecburi olduğu, ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılmasının da yeniden ruhsat alınmasına bağlı olduğu kurala bağlanmış, “Ruhsat Alma Şartları” başlıklı 22. maddesinin 1. fıkrasında, “Yapı ruhsatiyesi almak…
GİRİŞ: Eski yapılarda meydan gelen yıpranma sonucu bu binalarda yaşamak güvenlik sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle kentsel dönüşüm kapsamına girmekte eski yapılar yıkılarak yerlerine yeni yapılar yapılmaktadır. Ancak ilgli belediyelerce kanuna aykırı olarak bina yapım müteahhidinden yasal olmayan ücretler istenilmekte ve yatırılmadığı takdirde iskan belgesinin verilmemesi tehdidiyle karşı karşıya kalınmaktadır. KONUYLA İLGİLİ YASAL MEVZUAT 6306…