LOJMAN TAHSİSİ

Lojman tahsisi görev süresi veya belirli süreli tahsis edilir. 2946 Sayılı Kamu Konutları Kanunu’nun 3. maddesinde, kamu konutları, tahsis esasına göre, özel tahsisli konutlar, görev tahsisli konutlar, sıra tahsisli konutlar ve hizmet tahsisli konutlar olmak üzere dört gruba ayrılmış olup, (b) bendinde de, görev tahsisli konutlar, yönetmelikte belirlenecek makam ve rütbe sahiplerine, görevlerinin önemi ve…

657 SAYILI YASA UYARINCA DİSİPLİN CEZALARINDA ZAMANAŞIMI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 127. Maddesinde; “ (Değişik: 12/5/1982 – 2670/33 md.) Bu Kanunun 125 inci maddesinde sayılan fiil ve halleri işleyenler hakkında, bu fiil ve hallerin işlendiğinin öğrenildiği tarihten itibaren; a) Uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında bir ay içinde disiplin soruşturmasına, b) Memurluktan çıkarma cezasında altı ay içinde disiplin…

|

4/B, 4/C Personel

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text] SÖZLEŞMELİ PERSONEL 10.07.2003 tarihli ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 4. maddesinde, “Sözleşme ile çalıştırılacak personelin; Bakanlığın belirleyeceği hizmetin gerektirdiği özel koşulların yanısıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları ve ekli (1)…

|

intibak

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]YÜKSELME, TERFİ, İNTİBAK 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 3.maddesinde; sınıflandırma, kariyer, liyakat ilkeleri devlet memurlarının yetki, görev, sorumluluk ve haklarının belirlenmesinde temel ilkeler olarak öngörülmüş aynı yasanın 36.maddesinde “sınıflar” ve devamında bu sınıflarda giriş ve yükselinebilecek derece ve kademeler belirtilmiş,aynı maddenin C bendinin 5.fıkrasında özel okullarda öğretmenlik veya yöneticilik yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı…

|

yolluk-harcırah

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]YOLLUK Yolluk ödemesi, kamu hizmetinin gerektirdiği durumlarda, bu hizmet için görevlendirilen kişilerin katlanacakları giderleri karşılamak üzere yapılan parasal bir idari işlemdir. Başka bir deyişle, gerektiğinde görevlendirilen kişilere, katlandıkları zorunlu giderlerin karşılığı olarak yapılan bir ödemedir. Nakil işlemi, idarece, takdir yetkisi kapsamında, kamu görevlisinin istemi olmaksızın tesis edilebileceği gibi, mevzuatın öngördüğü koşulların varlığı halinde, yine…

|

PARASAL HAK ÇEŞİTLERİ

[vc_row][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] PARASAL HAKLAR Parasal haklar konu itibariyle sınırlanamayacak kadar çeşitlidir. Bunlardan en çok uyuşmazlık konusu olanlardan bu başlık altında yer vereceğiz. 1-Vekalaet aylığı 2-Döner sermaye (üniversite, sağlık) 3-İş sonu tazminatı 4-Özel hizmet tazminatları 5-Üretim teşvik primi 6-PTT sözleşme ücretlerinin belirlenmesi 7-İkramiye ödemeleri 8-Geçici görev gündelikleri 9-Mesleki üst öğrenim zam ve tazminatları 10-Anaokul ek ders…

|

Danıştay İçtihatları Birleştirme Kurulu’nun 22.12.1973 gün ve E:1968/8, K:1973/14 sayılı kararı

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]Kişi borcu kamu görevlilerinin memurlar, işçiler, geçici personel, sözleşmeli personel gibi kişilerin işgal ettiği kadro ve yaptıkları işin niteliğine alması gereken maaş, yolluk, ek ödeme, döner sermeye, ikramiye fazla çalışma ücreti gibi parasal ödemelerin ilgili idarece fazla ödenmesi sonucu ödenen tutarın yeniden hazineye iadesini sağlamak amacıyla ilgiliye borç çıkartılması işlemidir. Danıştay İçtihatları Birleştirme…

|

Eşi zorunlu atamaya tabi öğretmenin il merkezine atanması

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Örnek olay: öğretmen olarak görev yapan kişinin eşi zorunlu atamaya tabi ise eşinin bulunduğu il merkezine atanabilir. 25/06/1983 tarih ve 18088 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmeliğin 9.maddesinin altıncı paragrafında, ilgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı, mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı…

|

Disiplin soruşturması yapılmadan sadece savunma alınarak devlet memurunun görevine son verilemez

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Örnek olay: devlet memuru olarak görev yapan ilgilinin Ağır Ceza Mahkemesince verilen mahkumiyet kararı üzerine görevine son verilmiştir. Disiplin hukukuna hakim olan genel ilkelere göre; isnad edilen bir fiilin sübut bulması için mevzuatta belirlenen şekilde görevlendirilecek bir soruşturmacı tarafından usulüne uygun bir şekilde soruşturma yapılması, soruşturma sırasında ifadelerin alınarak bilgi ve belgelerin elde edilmesi,…

|

Atama, Geçici Görevlendirme

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text] ATAMA-GEÇİCİ GÖREVLENDİRME Atama: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 76 ncı maddesinde, kurumların, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilecekleri hükmüne yer verilmiştir. Yukarıda yer alan mevzuat hükmünün, memurların…